30 de noviembre de 2010

Guanya l'esquerra


Gràcies a que les generacions d’estudiants del passat cridaren “llibertad”, anualment a la Universitat de València s’ens dona l’oportunitat als i les estudiants de totes les titulacions d’elegir democràticament als nostres representants, companys i companyes compromesos amb la defensa dels nostres drets i interessos dabant del Claustre i les Juntes de facultat, principals òrgans de govern d’aquesta centenària institució pública.

Malgrat l’escàs índex de participació (15% de vot estudiantil) durant els últims nou anys Campus Jove ha sigut l’organització estudiantil progressista que més recolçament democràtic per part d’estudiants ha tingut als tres campus universitaris de la Universitat de València, ja siga al campus dels Tarongers, Blasco Ibàñez o Burjassot, inclús al campus d’Ontinyent, a on la Universitat de València conta amb una extensió d’estudis des de l’any 1998.

Campus Jove portem més de setze anys d’història defensant un model públic d’educació, de qualitat, valenciana i internacional; també fora de les aules, ja siga al Consell de la Joventut com a la Plataforma per l’Ensenyament Públic al País Valencià. Hem lluitat per a que aquest model i els nostres valors progressites siguen una senya d’identitat a les principals universitats públiques valencianes, com ara a la Universitat Jaume I de Castelló, a la Univeristat d’Alacant o a la Universitat de València. A poc a poc, i gràcies a molta gent, ho hem aconseguit.

Enguany Campus Jove hem perdut les eleccions a la Universitat de València. Encara obtenint el major número de vots, no hem aconseguit el mateix suport que altres anys ens han donat les i els estudiants de València, quan per exemple Campus Jove arribarem al 2009 a obtindre un total de 22 membres claustrals. Però no cal dir res més, ara el que toca és continuar treballant allà a on estiguem presents, principalment a les Asseblees de Representants d’Estudiants de cada facultat (ADR’s), per a construir junts una educació i una Universitat públiques millors.

Des de Campus Jove hem donat l’enhorabona al Bloc d’Estudiants Agermanats i al seu coordinador general, Marc Xelvi, per la seua victòria. Junts hem demostrat un any més, junt amb la resta d’entitats progressistes que han obtingut representació al Claustre, que l’esquerra som més, i que el col.lectiu estudiantil a la UV s’identifica majoritàriament, d’una manera o altra, amb els valors que l’esquerra representa. No li decepcionem.

No hay comentarios: