4 de octubre de 2011

Què fer amb el botelló?


Parlar del botelló a la ciutat de València s’ha convertit, cada vegada més, en un tema urgent i necessari, arribant un punt en que els diferents partits polítics de la ciutat han de mullar-se i arribar a un consens, si volen donar eixida a un assumpte de vegades massa viciat per lo políticament correcte, faltat de propostes reals.

La ciutat de València és un referent turístic i fester de la costa llevantina. Cada any, milers de joves visiten la nostra terra per a passar-ho bé, gaudir de la festa i socialitzar-ne, costum molt típica d’ací. Això és fonamental per a la nostra economia i visualització com a centre social i turístic, però l’altra realitat, l’altra cara de la moneda, té que vore amb l’esvarosa qüestió de sempre: què fer amb la barreja de fem, d’ampolles, vidres, soroll i alcohol al carrer. Què fer amb el botelló? habilitar zones ZAS que no es respecten?

Joves Socialistes de la ciutat de València vam incloure, dins del Programa Electoral Jove durant les darreres eleccions municipals, adherit al programa del PSPV-PSOE de Joan Calabuig, una proposta valent, pragmàtica i molt útil per a solucionar les molèsties que la festa al carrer produix els caps de setmana i durant festivitats, com ara la recent festa de “benvinguda del curs acadèmic universitari”, amb el campus dels Tarongers com a protagonista. Ara la Universitat de València vol tancar-ho, és aquesta una solució?

Joves Socialistes apostem per la construcció d’un Espai per a l’Oci a la ciutat de València. Un espai situat afores de la ciutat, dotat amb l’equip necessari per a dur a terme espectacles, concerts públics i grans esdeveniments socials. Un espai habilitat amb bones instal•lacions, contenidors de residus, servici de manteniment, neteja i seguretat, així com la instauració d’un més que demandat sistema de transport públic nocturn. Un espai destinat a la socialització i a la trobada juvenil.

En qualsevol cas, el debat sobre el botelló fa temps que s’hi ha plantejat sense obtindre una resposta seria i de consens per part de l’Ajuntament de Rita Barberá, més preocupada per l’autobombo que no per escoltar, com deuria fer, l’opinió del Consell de la Joventut de València, interlocutor vàlid de les veus juvenils de la ciutat. Com sempre, davant els problemes, la honorable i “espirituosa” alcaldessa, calla.

No hay comentarios: