27 de junio de 2012

Abans del 2015De sobra és sabut que guanyar les eleccions a València obri les portes per a guanyar la Generalitat Valenciana. No només pel volum de població, o per ser el nucli polític i econòmic del País, sinó sobretot per la seua simbologia. Que l’esquerra torne a guanyar al Cap i Casal, destronar a l’alcaldessa dels Vuitton i l’autoritarisme, suposaria un colp psicològic revolucionari per al conjunt del poble valencià.

Després de vint anys vivint dels projectes de futur per a València que dissenyaren els socialistes Casado i Ródenas, després d’estavellar-nos amb l’urbanisme salvatge i la borratxera dels grans esdeveniments, ens trobem davant d’una dreta capitanejada per una Rita Barberà que s’ha quedat sense idees per a la capital (si de cas n’ha tingut mai). Hui la dreta valenciana només ens ofereix atur, fallida econòmica, deutes i corrupció, desconfiança i conflicte social. Açò ja ho sabem, i no és suficient.

D’ací a pocs dies tindrà lloc un nou procés de renovació interna del PSPV-PSOE de València, però aquesta vegada és diferent, el que està en joc és diferent. Cal una reflexió personal i seriosa dels i les socialistes, que primer ha de reconèixer les errades per a superar-les, il•lusionar a la militància i retornar al principal partit de l’oposició la confiança ciutadana per ser l’alternativa real de govern a la capital. L’objectiu és ben clar: guanyar en 2015;  però abans cal fer moltes coses.

Cal enfortir la relació amb el teixit associatiu de València, conèixer i pertànyer als diferents col•lectius que hi treballen per una altra ciutat, plural, sostenible. Cal arreplegar les inquietuds de la gent, ser-li útils, traslladar les seues queixes i liderar les solucions als seus problemes. Cal parlar el llenguatge de la joventut, escoltar les demandes d’una democràcia més real i participativa, més lliure, igualitària, transparent. Cal revitalitzar les agrupacions, implicar a la militància obrint més canals i espais de participació. Cal estar al carrer, a les plataformes ciutadanes...i tot això s’ha de comunicar de la millor manera possible.

El PSPV-PSOE s’enfronta al seu major repte: oferir un projecte alternatiu i de futur per una València diferent, més social, més verda, amb més benestar i millor convivència. Un projecte que és possible i real. Només hem de desitjar-ho i treballar junts per a aconseguir-ho.

No hay comentarios: