30 de abril de 2012

Força, il·lusió i idees


Entre els companys i les companyes és freqüent recordar els motius pels quals un bon dia vam prendre la decisió d’afiliar-nos i participar a la nostra organització, a Joves Socialistes del País Valencià. Hi ha de tot, però sempre apareixen les mateixes raons fonamentals: “transformar la realitat”, “debatre idees i opinions”, “conèixer gent amb qui compartir moments i experiències”.

Però el motiu principal d’afiliar-se és la il•lusió d’una o d’un jove de formar part d’un projecte col•lectiu que combat les injustícies, que lluita a favor de la igualtat, la solidaritat humana i de la Justícia Social universal. El motiu que mai s’ha de perdre i mantindre’s viu, mitjançant la renovació constant, afavorint el debat plural d’idees, recolzant les bones iniciatives i impulsant l’encontre i companyerisme al si de l’organització.

En pocs dies Joves Socialistes encetem una nova etapa que ha de definir-nos com a element clar de transformació i avantguarda social. La situació de crisi econòmica neoliberal s’està aprofitant pels poderosos per a imposar el pensament únic i aplicar unes mesures antisocials que amaguen, ni més ni menys, que la ideologia de l’individualisme i egoisme radicals, enemics de l’Estat del Benestar garant dels drets de la immensa majoria social front a les desigualtats.

Tenim la responsabilitat i el deure, com a organització i com a militants joves, de donar a la joventut valenciana una resposta ferm, cohesionada i alternativa davant dels constants atacs i l’autoritarisme de la dreta contra l’actual model social de convivència. Volen acabar amb totes les conquestes socials que durant dècades han anat consolidant i expandint els governs i les polítiques de progrés socialistes, i no anem a consentir-ho. 

El nostre fi no és altre que el socialisme, el nostre instrument de canvi la nostra organització. La joventut ens demana visibilitat per a ser l’altaveu dels problemes que els hi afecten, la tribuna des d’on plantejar una manera diferent d’entendre la vida i la realitat que ens envolta i que és possible. Més democràtica, participativa, més social, sostenible, plural, tolerant, horitzontal, justa, solidària i igualitària.

Joves Socialistes del País Valencià ens enfrontem a un important repte, tornar la confiança a la gent jove en les nostres idees i propostes, les que volen aconseguir la major llibertat i el major benestar per al major nombre d’éssers humans.

No hay comentarios: