10 de febrero de 2012

Justícia a l'inrevés

Hui les portades dels diaris només parlen d’una notícia: ‘Garzón inhabilitat 11 anys per les escoltes de la Gürtel’. Mentrestant, un jurat popular considera Camps i Costa ‘no culpables’ de rebre sospitosos regals del Bigotes, el seu ‘amiguito del alma’, a canvi d’irregulars adjudicacions milionàries a les empreses de la trama corrupta. L’ultradretana ‘Manos Limpias’ i Falange ja tenen el seu trofeu. Twitter tremola d’indignació. Ultradreta 1 - Justícia 0.

Assistim a un espectacle d’incredulitat, de falta de sentit comú, vergonyós. Els polítics imputats i mentiders es lliuren del càstig com si res, i els jutges honrats que els persegueixen acaben assenyalats i condemnats al silenci. El món a l’inrevés. Tot per ordenar fer unes escoltes legítimes, avalades pel Ministeri Fiscal, per jutges del TSJM i per fiscals Anticorrupció, davant clars indicis de delicte. Realment incomprensible.

Tothom hem llegit i escoltat a la premsa i als diferents mitjans de comunicació sumaris de la Gürtel i converses íntimes entre els principals dirigents del PP valencià i capitostos d’aquesta xarxa criminal. Hem sentit vergonyoses paraules d’afecte entre l’expresident de la Generalitat Valenciana i un dels principals membres de la colla del Correa, i encara falta per investigar el possible finançament il•legal del PP, o els contractes públics amb Orange Market i companyia. Com s’explica que el primer condemnat ha sigut el jutge que va instruir el cas, sense proves clares i amb una sentència si més no ambigua?

A la Facultat de Dret s’ensenya a la joventut que el poder judicial és independent i objectiu, que la llei és igual per a tots i totes, i els estudiants i estudiantes han de creure-s’ho. Tot amb una judicatura majoritàriament conservadora, vestigi d’una Transició inmodèlica que va deixar el tercer poder de l’Estat encara per trencar amb l’anterior règim.

Quina imatge dóna aquesta judicatura que persegueix el jutge que ha lluitat contra el narcotràfic i el terrorisme, que va intentar portar als tribunals als responsables dels crims del feixisme espanyol? Sincerament, no s'entén, no s'explica, no s'accepta, que els corruptes isquen lliures i s'inhabilite el jutge que els persegueix. El món a l’inrevés.

No hay comentarios: